wp04f8554e.png
wp3b41b553.png

© 2009 Maplan Rubberspuitgietmachines

 

wpec9309b9.png

Maplan

wpbd4dfe1b.png
wpb9501e78.png
wpad0def69.png
wpda041262.png
wp34c4c916.png
wp8adcd802.png
wp68286414.png
wp09c5c8b8.png
wp00198694.png
wp126a8ef1.png

De nieuwe serie spuitgietmachines “EDITION” van MAPLAN biedt Europese kwaliteitsmachines voor een sensationele prijs/prestatie-verhouding.

 

MAPLAN heeft gekozen voor compromisloze kwaliteit en doet daarmee zowel recht aan de 170-jarige ondernemingsgeschiedenis alsook aan de eisen van fabrikanten van kwalitatief hoogwaardig rubberspuitgietwerk.

Niet alleen worden de machines in Europa ontwikkeld en geconstrueerd, maar ook elke afzonderlijke machinecomponent is een staaltje Europese topkwaliteit. De optimale configuratie van de machinemodellen leidt tot een uiterst gering ruimtebeslag. Dankzij het gebruik van de MAPLAN edition behaalt u zodoende een hoog rendement per m² haloppervlak.

 

Het volledig hydraulische sluitsysteem van de serie MAPLAN edition zorgt voor een ruime ondersteuning van het matrijsoppervlak. Dankzij de optimale parallelle sluiting van de matrijs wordt ook bij zeer hoge eisen aan de nauwkeurigheid een optimale kwaliteit van de spuitgietdelen bereikt. De sluiteenheden zijn verkrijgbaar met een sluitkracht van 160 t, 250 t en 400 t.

 

De serie MAPLAN edition is uitgerust met de beproefde MAPLAN FIFO-rubberinjectie-unit.

 

Deze unit werkt volgens het beproefde First In / First Out - principe. Het als eerste geplasticeerde materiaal wordt ook als eerste geïnjecteerd. Een constante L/D-verhouding garandeert een homogene samenstelling van het mengsel. De verblijfsduur in de injectiekamer wordt zo kort mogelijk gehouden. De extreem kort geconstrueerde spuitmond veroorzaakt nagenoeg geen drukverlies, de totale specifieke injectiedruk staat derhalve ook nog in de matrijs ter beschikking. Bovendien wordt de spuitmond permanent gekoeld. Daardoor ontstaat het voordeel dat deze spuitmonnd niet hoeft te worden verwijderd en zo ook lekkages bij de scheidingsvlakken worden voorkomen. Het procestechnisch optimale ontwerp van de MAPLAN FIFO-rubberinjectie-unit garandeert een exacte doseringsnauwkeurigheid en een perfecte reproduceerbaarheid.

De eenvoudige reiniging van de MAPLAN FIFO-rubberinjectie-unit vereenvoudigt noodzakelijke wisselingen van elastomeer en minimaliseert de daarvoor noodzakelijke stilstandtijden.

 

Voor de serie MAPLAN edition zijn injectie-units met volumes van 750 cm³ t/m 3200 cm³ leverbaar.

 

Als machinebesturing wordt de momenteel krachtigste besturing voor rubberspuitgiemachines - de PC5000touch - toegepast. De geavanceerde multitasking-processortechnologie biedt maximale precisie bij alle regelprocessen en positioneringen. De intuïtieve touchscreen-bediening via een royaal 15,4“ touchscreen opent nieuwe dimensies op het gebied van eenvoudige bediening.

 

De machines van de serie MAPLAN edition inclusief hun robuuste sluiteenheid en de krachtige injectie-unit van Europese kwaliteit zijn leverbaar voor een sensationele prijs/prestatie-verhouding. Dat levert een zeer hoge productiviteit van het totale systeem op alsmede een uiterst aantrekkelijke Return on Investment.

 

De serie MAPLAN edition is uitgerust met de beproefde MAPLAN FIFO-rubberinjectie-unit.

 

Deze unit werkt volgens het beproefde First In / First Out - principe. Het als eerste geplasticeerde materiaal wordt ook als eerste geïnjecteerd. Een constante L/D-verhouding garandeert een homogene samenstelling van het mengsel. De verblijfsduur in de injectiekamer wordt zo kort mogelijk gehouden. De extreem kort geconstrueerde spuitmond veroorzaakt nagenoeg geen drukverlies, de totale specifieke injectiedruk staat derhalve ook nog in de matrijs ter beschikking. Bovendien wordt de spuitmond permanent gekoeld. Daardoor ontstaat het voordeel dat deze spuitmonnd niet hoeft te worden verwijderd en zo ook lekkages bij de scheidingsvlakken worden voorkomen.

sluitsysteem van de serie MAPLAN edition zorgt voor een ruime ondersteuning van het matrijsoppervlak. Dankzij de optimale parallelle sluiting van de matrijs wordt ook bij zeer hoge eisen aan de nauwkeurigheid een optimale kwaliteit van de spuitgietdelen bereikt. De sluiteenheden zijn verkrijgbaar met een sluitkracht van 160 t, 250 t en 400 t.

wp30b98f2d.png
wp30b98f2d.png